• Consult

  acupunctuur intake
 • Acupunctuur consult

  Het eerste consult bestaat uit een intake gesprek en een acupunctuurbehandeling. In het intake gesprek worden vragen gesteld over je klacht en over je fysieke en mentale gesteldheid. Er wordt gekeken naar de tong en de polsen worden gevoeld..

  Ga uit van een minimum van 5 a 6 wekelijkse behandelingen, hierna wordt geevalueerd hoe de behandelingen aanslaan. Het kan best zijn dat je na de eerste behandelingen nog geen verschil merkt, soms duurt het een tijdje voor je lichaam reageert. Ook reageert de ene persoon wat sneller dan de andere.

  Wanneer het gewenste resultaat is bereikt wordt de behandelfrequentie afgebouwd. Dit omdat de klachten anders terug kunnen komen. Tijdens de consulten krijg je aanvullend, indien nodig, advies over voeding en eventueel orthomoleculaire supplementen. De supplementadviezen tijdens een acupunctuurconsult is niet hetzelfde als bij een orthomoleculair consult. Wil je uitgebreider orthomoleculair advies geef dit dan aan.

 • Orthomoleculair consult

  Acpunctuur is prima te combineren met orthomoleculaire therapie. Uit een toenemend aantal wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat er een niet te verwaarlozen relatie bestaat tussen voeding en ziekten. Orthomoleculaire therapie kijkt naar je voedingspatroon en schrijft supplementen en kruiden voor om tekorten aan te vullen en ziekte en processen te beinvloeden. Orthomoleculaire therapie en acupunctuur zijn een fantastische combinatie; de ene therapie werkt van buitenaf en de andere van binnenuit. Voor uitgebreidere informatie over orthomoleculaire therapie kun je terecht op de volgende pagina orthomoleculaire therapie.