• Zwangerschap & acupunctuur

  Acupunctuur bij zwangerschap in Arnhem
 • Zwanger

  Tijdens een zwangerschap vinden er vele veranderingen plaats in je lichaam. Hierdoor kun je te maken krijgen met verschillende zwangerschapsklachten. Niet elke aanstaande moeder voelt zich er prettig bij om daar pijnstillers of andere medicijnen voor te gebruiken. Veel medicijnen mogen zelfs niet worden gebruikt omdat ze schadelijk kunnen zijn voor je kind. Sommige klachten vallen onder het mom van 'Het hoort er nu eenmaal bij', andere zijn zo ernstig dat je nauwelijks meer normaal kunt functioneren. Dan wordt het tijd om er iets aan te doen.
 • Acupunctuur

  Acupunctuur heeft geen nadelige bijwerkingen en is er op gericht je lichaam weer in balans te brengen voor, tijdens of na de zwangerschap. Door bepaalde acupunctuurpunten te vermijden zijn de behandelingen niet gevaarlijk tijdens de zwangerschap. Klachten waarbij acupunctuur goed kan helpen zijn bijvoorbeeld

  Zwangerschapsmisselijkheid                                   
  Bekkenklachten                                 
  Rugklachten                                         
  Hoofdpijn / migraine                                   
  Maagzuur                                   
  Stuitligging                                  
  Rusteloze benen                                  
  Bevalling voorbereiden                                  
  Bekkenklachten                                  
  Slaapproblemen                                  
  Uitblijven van weeen                                  
  Obstipatie                                  

 • Foliumzuur

  Het volgende zou eigenlijk iedereen moeten weten. Natuurlijk slik je foliumzuur tijdens de zwangerschap, immers zou dit een open rug en hazenlip kunnen voorkomen. Foliumzuur is namelijk nodig voor de methylering van het DNA of makkelijker gezegd; het aan en uitzetten van het kopieren van DNA moleculen. Heel belangrijk dus tijdens de ontwikkeling van een embryo.

  Wist je dat er verschillende soorten foliumzuur zijn en dat 45% van de mensen de meest gangbare foliumzuur niet goed kan omzetten in een bruikbare vorm? Gelukkig bestaat er ook een vorm die al omgezet is, deze vorm heet Folaat. Niet te verwarren met de Amerikaanse vorm van foliumzuur wat altijd 'folate' heet!

  Klachten die je bij een gebrek aan omgezet foliumzuur kunt hebben zijn vermoeidheid, misselijkheid, depressie, meerdere miskramen en een slechte innesteling. Je kunt een dure genetische test doen of je bij die groep mensen hoort die foliumzuur niet goed kan omzetten, je kunt ook gewoon een folaat innemen. De werking van foliumzuur is afhankelijk van andere vitamines. Laat je adviseren over een goed supplement.

 • Geschiedenis

  Traditionele gynaecologie in de Chinese Geneeskunst heeft een lange geschiedenis. De eerste geschriften die daar over gaan stammen al uit de Shang Dynastie (1500 - 1000 v.Chr.). Het klassieke boek 'Yellow Emperor's Classic of Internal Medicine' bevat vele verwijzingen naar de vrouwelijke fysiologie, anatomie en diagnose van Gyneacologische problemen. Gelukkig wordt het gebruiken van acupunctuur bij zwangerschapsklachten steeds bekender in Nederland. In landen als Noorwegen, Zweden en Frankrijk maken de verloskundigen zelf gebruik van Acupunctuur bij bevallingen.

 • Laatste nieuws