. Orthomoleculair voedingsadvies - Praktijk Benbiao Arnhem
Orthomoleculaire supplementen

orthomoleculair voedingsadvies

Uit een toenemend aantal wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat er een niet te verwaarlozen relatie bestaat tussen voeding, ziekten en gedrag. De basis van voedingsadvies in Chinese en orthomoleculaire geneeskunde is er op gericht om de gezondheid van lichaam en geest te bevorderen middels het innemen van natuurlijke stoffen die we via voeding binnen horen te krijgen.


Orthomoleculaire therapie

Bij orthomoleculaire voedingsadvies leer je datgene te eten wat je lichaam nodig heeft om te herstellen. Door al ons bewerkte voedsel en het gebruik van kunstmest is er bij veel mensen een tekort aan voedingsstoffen ontstaan. We eten dan wel veel voedsel, de kwaliteit ervan is achteruit gegaan.


Voedingsadvies

Voedingsadvies is altijd de basis van deze therapie. Omdat het bij klachten onmogelijk is een tekort in een beperkt tijdsbestek aan te vullen middels voeding, worden er supplementen of kruiden ingezet.

Bij welke klachten?


  • Prikkelbare darm syndroom (PDS
  • ziekte van Crohn
  • Colitis Ulcerosa
  • Burn-out
  • Acne
  • voedselovergevoeligheid / intolleranties
  • Zwangerschapswens
  • Overgewicht
  • Afweerproblemen
  • Te hoge bloedsuiker (Diabetes Mellitus)


Kwaliteit van voeding

Volgende keer wanneer je in een supermarkt loopt probeer dan eens met andere ogen naar producten te kijken. Houd daarbij in het achterhoofd dat hoe vaker voedsel is bewerkt, hoe minder energie het je oplevert; een gegeven wat in de Chinese geneeskunde al eeuwen bekend is.

Ons voedsel wordt vermalen en weer aan elkaar geplakt, gedroogd en weer gehydrateerd, voedingssstoffen worden er uitgehaald om er vervolgens vitamines in terug te stoppen, het wordt genetisch gemanipuleerd, opgekweekt in kunstmest, bespoten met pesticides en behandeld met antibiotica.

Stoffen als suikers, zout, kleurstoffen, mononatriumglutamaat, natriumbenzoaat, schimmeldoders, transvetten, glansmiddelen, anti oxidanten, emulgatoren, stabilisatoren, verdikkingsmiddelen, en zoetstoffen worden er aan toegevoegd.

Volgens het voedingscentrum zijn deze methodes en stoffen gecontroleerd en niet schadelijk voor de gezondheid. Maar vraag je jezelf niet af; wat voegt het nog toe?


Combineren van orthomoleculaire therapie en acupunctuur

Acupunctuur en orthomoleculair voedingsadvies vormen een fantastische combinatie met elkaar; bij acupunctuur werkt je van buiten af op het lichaam en met orthomoleculaire therapie van binnenuit. Ook visie op voeding vanuit de Traditionele Chinese geneeswijzen en orthomoleculaire therapie lijken in veel opzichten op elkaar, in sommigen ook niet, maar kunnen goed worden gecombineerd.

Uitgebreidere informatie over orthomoleculaire therapie vind je op mijn website: orthomoleculaire therapie