Benbiao Acupunctuur Arnhem - Veelgestelde vragen
Yin Yang

Veelgestelde vragen

 • Hoe maak ik een afspraak?

  Bel naar 06 13259681 of stuur een email info@acupunctuur-arnhem.nl

 • Worden de consulten vergoed?

  Deze praktijk is aangesloten bij de beroepsverenigingen NVTCG Zhong en het MBOG. Hierdoor worden de consulten door de meeste aanvullende verzekeringen geheel of gedeeltelijk vergoed

 • Hoe weet ik of ik bij een goede therapeut ben?

  Een goede therapeut is aangesloten bij een beroepsvereniging en heeft ervaring.

 • Heb ik een verwijzing nodig van de huisarts?

  Nee, je kunt zonder verwijzing een afspraak maken.

 • Wat betekent acupunctuur?

  De term acupunctuur is afgeleid van de latijnse woorden ‘Acus’ wat naald betekent en ‘punctura’ betekent steek

 • Wat betekent orthomoleculair?

  ortho betekent juist of recht en moleculair betekent ‘de moleculen betreffende’. Deze therapie streeft ernaar om het lichaam van de juiste moleculaire stoffen te voorzien zodat het optimaal kan functioneren.

 • Moet ik het orthomoleculair voedingsadvies lang volhouden?

  Dat hangt af van je klachten. Resultaat kun je binnen drie weken merken maar het kan ook vier maanden duren. Een indicatieve rekensom; tel voor ieder jaar aan klachten twee maanden voor een beginherstel.

 • Als ik supplementen slik, kan ik dan stoppen met mijn reguliere medicijnen?

  Nee, Stoppen met reguliere medicijnen doe je altijd in overleg met je behandelend arts.

 • Heeft acupunctuur bijwerkingen?

  Het kan zijn dat je na de behandeling wat vermoeid of loom voelt. Dit is bij de ene persoon erger dan bij de andere. Hierom wordt de er tijdens de eerste behandeling rustig geprikt om te ontdekken hoe jij reageert. Incidenteel ontstaat er een blauwe plek die vanzelf weer wegtrekt. Worden er specifieke meridianen geopend die klachten tijdelijk kunnen verergeren dan wordt u daarvan van te voren op de hoogte gebracht.

 • Hoeveel acupunctuur behandelingen heb ik nodig?

  Dit kan per persoon verschillen. De ene reageert heel snel, de ander doet er wat langer over. In deze praktijk wordt er 5 a 6 x geprikt waarna er een evaluatie plaatsvind. Worden de klachten beter dan ga je door tot ze weg zijn of niet meer verbeteren. Hierna bouw je de behandelfrequentie rustig af omdat de klachten anders terug kunnen komen. Mocht er geen enkele verbetering zijn na 5 behandelingen dan is dit waarschijnlijk niet de goede weg voor jouw. Eventueel wordt je doorverwezen naar een andere therapeut of discipline.