• Hormonale klachten en acupunctuur

  pijn

  Hormonale klachten

  Een goede behandeling van hormonale klachten begint met een goede diagnose. Een vrouw kan in verschillende fases van haar leven met verschillende hormonale klachten te maken krijgen. Het hormonale systeem is een compex gebeuren waarbij het ene hormoon ingrijpt op het andere. Het is een veel ingewikkelder proces voor een vrouw dan voor een man. Vele aspecten van je hormonen kunnen dan ook uit balans zijn en dat is waarom bijvoorbeeld de menstruatie cyclus voor elke vrouw een uniek proces is.


  Diagnose

  Een deskundige diagnose is nodig voor je aan een acupunctuur behandeling begint. De diagnose wordt gesteld aan de hand van het stellen van vragen over je klachten, menstruatie en je cyclus maar ook andere aspecten zijn je lijf en je leven zijn van belang. Het bijhouden van een temperatuurkaart om de cyclus in kaart te brengen kan handig zijn. Dit alleen in geval van een natuurlijke cyclus en dus niet bij gebruik van de pil.


  Kinderwens

  Wanneer je een kinderwens hebt en je hebt problemen met je menstruatie kan het handig zijn om alvorens je zwanger probeert te worden je cyclus eerst in balans te brengen.


  Bij welke hormonale klachten?


  PMS
  Extreme pijnen en krampen
  Cyclus gebonden stemmingswisselingen, prikkelbaarheid en depressie
  Te korte of te lange cyclus
  Hoofdpijn / migraine
  Endometriose
  PCOS
  Overgangsklachten
  Onvruchtbaarheid

  Hormonale klachten kunnen ook worden behandeld met of in combinatie met orthomoleculaire therapie