• Orthomoleculaire therapie

  Voeding, kruiden & supplementen
  orthomoleculair

 • Waar is je lichaam op gebouwd?

  Uit een toenemend aantal wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat er een niet te verwaarlozen relatie bestaat tussen voeding, ziekten en gedrag. De basis van de orthomoleculaire geneeskunde is er op gericht om de gezondheid van lichaam en geest te bevorderen middels het innemen van natuurlijke stoffen die we via voeding binnen horen te krijgen..

 • Therapie

  Tijdens de orthomoleculaire therapie leer je datgene te eten wat je lichaam nodig heeft om te herstellen. Door al ons bewerkte voedsel en het gebruik van kunstmest is er bij veel mensen een tekort aan voedingsstoffen ontstaan. We eten dan wel veel voedsel, de kwaliteit ervan is achteruit gegaan. Zou dit een relatie met overgewicht kunnen hebben?

  Voedingsadvies is altijd waar deze therapie mee begint. Omdat het bij klachten onmogelijk is een tekort in een beperkt tijdsbestek aan te vullen middels voeding, worden er supplementen of kruiden ingezet.

 • Kwaliteit van voeding

  Volgende keer wanneer je in een supermarkt loopt probeer dan eens met andere ogen naar producten te kijken. Houd daarbij in het achterhoofd dat hoe vaker voedsel is bewerkt, hoe minder energie het je oplevert; een gegeven wat in de Chinese geneeskunde al eeuwen bekend is.

  Ons voedsel wordt vermalen en weer aan elkaar geplakt, gedroogd en weer gehydrateerd, voedingssstoffen worden er uitgehaald om er vervolgens vitamines in terug te stoppen, het wordt genetisch gemanipuleerd, opgekweekt in kunstmest, bespoten met pesticides en behandeld met antibiotica.

  Stoffen als suikers, zout, kleurstoffen, mononatriumglutamaat, natriumbenzoaat, schimmeldoders, transvetten, glansmiddelen, anti oxidanten, emulgatoren, stabilisatoren, verdikkingsmiddelen, en zoetstoffen worden er aan toegevoegd.

  Volgens het voedingscentrum zijn deze methodes en stoffen gecontroleerd en niet schadelijk voor de gezondheid. Maar vraag je jezelf niet af; wat voegt het nog toe?

 • Bij welke klachten?

  Darmklachten zoals o.a. Prikkelbare darm syndroom (PDS) ziekte van Crohn Colitis Ulcerosa divertikels Te hoge bloedsuiker (Diabetes Mellitus) Burn-out Acne Ondervoeding Voedselovergevoeligheid en intoleranties Zwangerschapswens Overgang Overgewicht